Boilies zijn er in allerlei soorten en smaken, maar welke is het beste voor het karpervissen in Frankijk? Hieronder geven we je een aantal handvaten om de juiste keuze te maken voor jouw boilies.
Zoete of vismeel boilies?
Over het algemeen kun je boilies qua smaak indelen in een zoete boilie of een vismeel boilie. Vaak kun je via internet of van lokale karpervissers al wat informatie achterhalen over welke smaak het beste werkt en welk type boilie je dus het beste kunt meenemen.
Kun je geen informatie vinden? Kies dan voor een 50/50 mix van zoete boilies en vismeel boilies. Met een mix van smaken spreek je altijd zoveel mogelijk vissen aan en weet je zeker dat je goed zit!
Vismeel boilies in Frankrijk
Ga je voor vismeel boilies? Dan raden wij een Krill boilie aan. Krill is van nature mega attractief en wordt door karpers snel herkend als voedsel, ongeacht of er veel op een water wordt gevist en gevoerd.
Bovendien zitten krill boilies vol met eiwitten en aminozuren die de karper energie geven. Als de vis merkt dat hij energie uit het aas kan halen zal hij er ook sneller voor terug komen en kun je dus meer vis vangen op een voerplek.
Zoete boilies in Frankrijk
Ook zoete boilies zijn een goede keuze voor het karpervissen in Frankrijk. De meeste zoete boilies hebben een hoge instant attractie waardoor de vissen snel naar je stek worden gelokt. Bovendien wijken ze af van het natuurlijke voedsel dat in een water aanwezig is.
Let er bij een zoete boilie wel op dat je kiest voor een boilie met voldoende voedingswaarde, anders komen de karpers niet terug om meer te azen. Kies bijvoorbeeld voor een rijke Scopex boilie met naast zoete attractoren ook voldoende eiwitten en aminozuren. Ook op drukbeviste wateren staan de Scopex boilies bekend als een goede keuze!
Experimenteren met aas
Ieder Frans water is anders, dus vis altijd met verschillende soorten aas om er achter te komen wat werkt. Een mix van zoete boilies en vismeel boilies is een goed startpunt! Ook met pop-ups kun je experimenteren met kleuren en smaken.
Onthoud dat succes bij het karpervissen in Frankrijk niet alleen afhangt van het aas dat je gebruikt. Factoren zoals het weer, de tijd van het jaar, de presentatie van het aas en je vistechnieken spelen ook een grote rol.
Succes!
➡️ Bekijk vismeel boilies
➡️ Bekijk zoete boilie
➡️ Bekijk alle pop-ups